O
p
 
w
e
g
 
n
a
a
r
 
h
e
t
 
n
i
e
u
w
e
 
n
o
r
m
a
a
l

Voorwoord
Op weg naar het nieuwe normaal

We staan voor de drempel naar 2023. Op de valreep van het nieuwe jaar presenteren wij Stadsblad Magazine. De reden voor dit digitale magazine is dat we in het najaar van 2023 de 1.0 versie van Het Nieuwe Normaal gaan lanceren. Met een aantal edities van het Stadsblad Magazine werken we toe naar dat mooie moment!

Natuurlijk zijn we al geruime tijd met Het Nieuwe Normaal bezig. Onlangs is de 0.4 conceptversie verschenen. Al veel partijen, zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers, werken met Het Nieuwe Normaal om daarmee circulariteit in projecten vorm te geven. Maar we zijn er natuurlijk nog niet. Noor Huitema van Copper8 verwoordt het in dit nummer treffend: “We merken dat partijen in de sector het initiatief omarmen, maar het is nog een beetje een zoektocht.”

Met dit magazine willen we die zoektocht vereenvoudigen. In deze eerste editie komen verschillende partijen, c.q. experts, over Het Nieuwe Normaal aan het woord. Zij gaan in op vragen als ‘wat is nu de kracht van Het Nieuwe Normaal?’ maar ook ‘wat kan er beter?’ In komende nummers leggen we ook Het Nieuwe Normaal uit aan de hand van concrete projecten. We kijken dus vooruit en zien in 2023 een spannend jaar. Niet alleen als het gaat om het verder tot wasdom komen van Het Nieuwe Normaal, maar ook het voornemen van zes verschillende transitieplatforms om meer te gaan samenwerken. Gaan we daarmee circulair bouwen in Nederland echt versnellen? Ik ben ervan overtuigd.

Met die overtuiging stuur ik je de feestdagen in.

Hele fijne dagen en een plezierige jaarwisseling.

Rutger Buch

Gemeentesecretaris Cirkelstad

Ps. Veel leesplezier! Voorheen hadden we een papieren krant… nu digitaal dus. Laat ons vooral weten wat je van het magazine vindt.

Lees meer artikelen: